Het Led Lenser assortiment bestaat inmiddels uit meer dan 40 modellen waarvan een groot deel met het Advanced Focus Systeem is uitgerust. De lichtbundel is hierbij traploos te regelen van breed naar smal. Afstanden tot wel 500 meter kunnen zo worden gehaald.
Omdat het rendement van de toegepaste led’s zeer hoog is, hebben de lampen bij een fenomenaal hoge lichtopbrengst tevens een lange batterijduur. Ook zijn er oplaadbare varianten beschikbaar.

Meer info:

De High Performance Line is onderverdeeld in een aantal series:

M-serie

De M-serie is gebaseerd op aansturing door een microcontroller chip. Bij deze serie kunnen naar behoefte verschillende lichtprogramma’s voor verschillende omstandigheden worden gekozen. Men noemt deze aansturing Smart Light Technology. Naast diverse lichtprogramma’s zoals dimmen, knipperen, S.O.S en stroboscoop optimaliseert de microcontroller ook het energieverbruik.

LedLenser M1
LedLenser M5
LedLenser M7
LedLenser MT7
LedLenser M14

P-serie

De P-serie kent een compleet gamma professionele zaklampen. Van de lichtgewicht P2 (38 g) in penvorm tot de 220 lumen sterke P17, voor elke toepassing is er een geschikt model. Ook is er een oplaadbare P5R. De P-serie is robuust, kent een hoge lichtopbrengst en een lange batterijduur en is bestand tegen temperatuurschommelingen.

LedLenser P4
LedLenser P5
LedLenser P7
LedLenser P14
LedLenser P17

T-serie

De T-serie, bestaande uit de modellen T5 en T7, zijn technisch gelijk aan hun equivalenten in de P-serie doch qua vorm en hanteerbaarheid zijn deze lampen meer afgestemd op de eisen van tactische eenheden.

LedLenser T5
LedLenser T7

X-serie

De X-serie is bedoeld voor de overtreffende trap en wordt gevormd door topmodellen van optische prestaties.

X7R

De X7R is een oplaadbare zaklamp die met 500 lumen meer dan tweemaal zo sterk is dan een M7R. In de kop zitten twee LED's die een perfect egale belichting geven.

LedLenser X14
LedLenser X14
LedLenser X14
LedLenser X14
LedLenser X14

X14

De X14 heeft eveneens een dubbele LED in de kop en levert 450 lumen. De X14 gebruikt normale batterijen.

LedLenser X14
LedLenser X14

X21

Led Lenser heeft bij de X21 serie door combinatie van 7 stuks High End Power LED's een enorm krachtige lichtbundel weten op te wekken die bovendien focusseerbaar en egaal dekkend is. De X21 heeft een helderheid van 1000 lumen.

LedLenser X21
LedLenser X21 case
LedLenser X21 clip

X21R

De X21R is de oplaadbare variant van de X21. Door krachtige accu's te gebruiken is de helderheid vergroot tot 1600 lumen. Een dergelijke lichtbundel is krachtiger dan een autokoplamp en kan objecten tot op 600 meter afstand verlichten.

LedLenser X21R
LedLenser X21R
LedLenser X21R

H-serie

De H-serie bestaat uit een 5-tal hoofdlampen waaronder een tweetal oplaadbare modellen. Ook bij deze ontwerpen is gedacht aan de gebruiker en zijn toepassingen. Zo heeft de H5 een rood achterlicht wat geschikt is voor gebruik door joggers. Door het geringe gewicht van de H5 is ook het draagcomfort gewaarborgd. De H5, H7 en H14 hebben het Advanced Focus Systeem. Daarbij is topmodel H14 ook nog voorzien van Smart Light Technology. De H14 wordt geleverd met een universele houder waardoor de bevestiging van de lichteenheid niet alleen aan de hoofdband, maar ook aan een riem of beugel kan plaatsvinden.

LedLenser H3
LedLenser H5
LedLenser H7
LedLenser H4
LedLenser H14

D-serie

De D-serie kent één model: de D14 duiklamp. Speciale optiek zorgt ervoor dat de dispersie onder water zoveel mogelijk wordt tegengegaan. Door een innovatieve koeling is deze lamp ook geschikt voor gebruik boven water. De reikwijdte bedraagt dan 180 meter.
De D14 is geschikt tot een diepte van 60 meter c.q. 7 bar.

LedLenser D14 neon
LedLenser D14 zwart

Automotive

Voor in de auto zijn speciale modellen beschikbaar: De Led Lenser Automotive is een mini zaklamp die in de sigarettenaansteker van de auto kan worden opgeladen. Er is ook een 24 Volt Trucker versie voor vrachtwagens. De Car Lenser Rechargeable is een kleine designlamp die eveneens in de sigarettenaansteker van de auto kan worden opgeladen. Bovendien wordt een oranje opzetstuk meegeleverd voor een hoge attentiewaarde bij verkeerssituaties. Deze lampen hebben diverse designprijzen ontvangen.

LedLenser 7606
LedLenser 7606 met oranje signaalkap
LedLenser 7675

Accessoires

Er zijn diverse accessoires beschikbaar: van draaibare riem-clips, buishouders en nylon tasjes tot signaalkappen voor verkeersregelaars.

LedLenser Accessoire Signaalkap
LedLenser accessoire houder
LedLenser accessoire clip
LedLenser accessoire buisbevestiging